Skip to content

Laminaat en ondervloeren

Ondervloeren voor laminaat

Bij het plaatsen van een laminaatvloer, is het belangrijk om over de juiste ondervloer te beschikken. Helaas wordt het belang van een goede ondervloer regelmatig onderschat. Wij helpen je graag bij het zoeken van de juiste ondervloer. De ondervloer die goed bij jouw wensen en situatie past!

Welke ondervloer heb ik nodig onder mijn laminaatvloer?

Door alle beschikbare informatie op het internet over ondervloeren weet je misschien niet meer zo goed welke ondervloer nou het beste voor jouw laminaatvloer is. Hieronder lichten wij kort toe welke ondervloer bij jouw situatie past.

Ondervloeren voor laminaat

Voorbeeldsituatie 1. Ik heb een houten basisvloer

Indien jouw woning een houten basisvloer heeft, dan adviseren wij om eerst altijd te controleren of deze nog goed intact is. Een houten ondervloer is (vaak) te vinden in oudere woningen. Woningen met een bouwjaar van bijvoorbeeld 1900 tot 1950. Heeft jouw woning een houten basisvloer, dan is bijvoorbeeld een aluminium folie als ondervloer niet geschikt. Wij adviseren voor deze type woningen een ondervloer met een egalisatievermogen van minimaal 3 mm. Bijvoorbeeld een groene plaat, speciaal gemaakt voor laminaat. Deze ondervloer is bij ons verkrijgbaar.

 

Voorbeeldsituatie 2. Ik heb een betonnen vloer en ik woon in een appartement

Woon je in een appartement? Dan adviseren wij je om te kijken naar een ondervloer met minimaal 10dB geluiddempende eigenschap. Indien je hier niet aan voldoet, dan bestaat er de kans dat je de vloer uiteindelijk moet verwijderen vanwege geluidshinder voor uw buren. Wanneer er door jouw buren wordt geklaagd over geluidsoverlast, dan moet je kunnen aantonen dat je een juiste ondervloer hebt aangeschaft.

Voor woningen met een betonnen basisvloer dient de basisvloer vlak te zijn. Bij eventuele oneffenheden adviseren wij ondervloeren met een egalisatievermogen van minimaal 3 mm. Heeft jouw woning een vlakke vloer? Dan is een goedkopere ondervloer vaak wel voldoende. Bij twijfels mag je ons uiteraard altijd bellen of mailen.

 

Welke ondervloer heb ik nodig voor vloerverwarming of vloerkoeling?

Voor woningen met vloerverwarming of vloerkoeling moet je extra op je hoede zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een dikke ondervloer over de vloer te leggen. De ondervloer dient zo dun mogelijk te zijn. Een goede ondervloer voor vloerverwarming i.c.m. laminaat is bijvoorbeeld de Heat Foil. Deze ondervloer heeft een zeer lage warmteweerstand. Hoe lager de weestand, des te meer profijt je hebt! 

Heeft jouw woning vloerverwarming/vloerkoeling en is de basisvloer niet vlak? Dan moet je de basisvloer eerst goed (laten) egaliseren. In dat geval zou je ook een PVC vloer kunnen overwegen.

Advies aanvraagformulier: ondervloeren

Wil je weten welke ondervloer wij jou adviseren? Vul deze formulier in en ontvang snel jouw advies op maat.

Dit is mogelijk middels een upgrade in een ondervloer. Hierdoor wordt het loopgeluid tot 25% verminderd