Skip to content

Klik of lijm pvc

Klik of lijm pvc?

PVC vloeren zijn momenteel razend populair! Er is dan ook ontzettend veel vraag naar PVC vloeren, maar welke type pvc vloer past beter bij jouw situatie? Een klik of een lijm variant?

Pvc vloer laten leggen en egaliseren

Welke PVC vloer past bij mij? Klik of lijm PVC?

Wellicht één van de belangrijkste punten waar je goed over moet nadenken. Voor welke PVC vloer moet je kiezen? Een klik of een lijm PVC vloer? Bij ons zijn de meeste PVC vloeren in zowel lijm als in de klik variant verkrijgbaar, maar wanneer welke PVC vloer bij jou past hebben wij hieronder beschreven.

 

Wanneer is een klik PVC vloer interessant voor mij?

 • bijvoorbeeld als je een huurwoning hebt en je geen vloer mag verlijmen op de basisvloer;
 • bijvoorbeeld wanneer je in een appartement woont, waarbij een 10dB ondervloer is vereist. Toelichting: het is niet toegestaan om een lijm PVC vloer direct te verlijmen op een betonnen basisvloer. Wettelijk gezien ben je verplicht om een ondervloer met een 10dB geluiddempende eigenschap aan te schaffen;
 • wanneer je de vloer zelf wil leggen, omdat je geen zin hebt om al het interieur te verwijderen;
 • wanneer je de vloer zelf wil leggen om te besparen op de legkosten;
 • wanneer je bijvoorbeeld een verlijmde parketvloer als ondervloer hebt en je de parketvloer niet wil verwijderen;
 • wanneer je een woning hebt met een bouwjaar van bijvoorbeeld de jaren 30 en de basisvloer niet van beton is, maar van hout.
 

Wanneer is een lijm PVC vloer interessant voor mij?

 • Een lijm PVC vloer heeft een lagere warmteweerstand dan een klik PVC vloer en is daarom een betere oplossing in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling;
 • een lijm PVC rechtstreeks op een betonnen basisvloer leggen is waterbestendiger dan een klik PVC;
 • Een lijm pvc die verlijmd is is geluiddempender;
 • een lijm PVC is in verhouding voordeliger dan en klik PVC;
 • een lijm PVC is milieuvriendelijker geproduceerd dan een klik PVC. Voorbeeld: in één pak lijm PVC is meer inhoud dan een klik PVC;
 • bij eventuele beschadiging op de vloer, bijvoorbeeld midden in de woonkamer, is het mogelijk om de plank te verwijderen en te herstellen.
 

Kortom: een lijm PVC heeft net iets meer gebruikersvoordelen dan een klik PVC. Maar een klik pvc kan sneller geïnstalleerd worden, eventueel i.c.m. een ondervloer.

Informatie-aanvraag pvc vloeren

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vul dan de formulier in zodat wij optimaal met je kunnen meedenken.

Meerdere opties zijn mogelijk
Dit is voor ons van belang i.v.m. de verplichte eisen waar een ondervloer aan moet voldoen.
Niet verplicht, maar wel zo handig!

Bekijk onze recensies!

Klanten helpen bij het zoeken van hun droomvloer of raamdecoratie. Dat is wat wij doen en waar wij graag voor staan. Wij helpen onze klanten en geven graag advies. Wij geven ook advies aan huis!

Marjon Berkel
Read More
Super geholpen door Budget Decoratie. ze hebben een prachtige PVC vloer gelegd in de woonkamer en laminaat op zolder en bovenverdieping. ook bij het uitzoeken super geholpen. Zeker een aanrader!
Martin Westrik
Read More
Van begin tot eind uitstekend geholpen. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat.
Gijs Eidhof
Read More
Afgelopen week hebben we onze trappen opnieuw laten bekleden. Dik tevreden over de service en kwaliteit van Budget Decoratie. Er wordt goed meegedacht en de communicatielijntjes zijn kort. Heel mooi resultaat!
Previous
Next
Harm v.d. Berg
Read More
Na zeer goede ervaringen met het bekleden van mijn twee trappen opnieuw naar deze vloerenspecialist getogen. Ook dit keer kregen we een deskundig advies van Kaan. Bepaalde afspraken gemaakt over en wanneer het gelegd moest worden. Ook over de offerte waren we tevreden. We hadden onze vloer eerder dan gepland en hij ligt er mooi strak in. Ook over de afwerking met de plinten zijn we zeer tevreden. Ondanks dat er andere en hogere plinten gehaald moesten worden werd er geen dubbeltje bij de overeengekomen prijs opgezet. Dikke pluim voor dit bedrijf en zullen in de toekomst zeker weer een beroep op ze doen.
Sabine Klock
Read More
Een dikke pluim voor de heren van Budget Decoratie. Prima product geleverd en een goed prijs kwaliteit verhouding. Nadat we een fout ontdekt hadden, hebben ze ervoor gezorgd dat de jaloezie weer werd opgehaald en een week later weer keurig werd geleverd. Gaan we veel plezier van hebben. Komen zeker nog eens terug bij dit bedrijf.
Herma K
Read More
Prima bedrijf. Mijn pvc-vloer kon op het allerlaatst niet geleverd worden door een fabrieksfout, waardoor ik een andere vloer moest kiezen. Kaan kwam persoonlijk bij me langs met alternatieven. Uiteindelijk een vloer gekozen die veel duurder is. Zonder bijbetaling werd deze gelegd. Alles precies op afspraak. Kortom een zeer betrouwbaar bedrijf, dankzij Kaan die echt kennis van zaken heeft en eerlijk advies geeft.
Previous
Next
Fiona W
Fiona W
Read More
Prachtige vinyl vloer gelegd in m'n woonkamer. De bestelde vloer heeft onvoorzien 4 weken in de winkel moeten liggen voordat de betonvloer droog genoeg was. Dit was gelukkig geen probleem. Ook de vochtmetingen waren geen probleem. Service en klantvriendelijkheid zijn geen loze woorden bij budget Deco.
H Altena
Read More
Trap en slaapkamers laten bekleden,verder hier raamdecoratie gekocht,prima werk geleverd aardige mensen en een goede service denken met je mee en komen afspraken goed na
Jeroen van Straaten
Read More
Wij hebben ons huis door budget decoratie laten doen boven en beneden hebben ze zeil gelegd ze hebben de trap gedaan en ze hebben raamdecoratie gedaan wij zijn zeer tevreden en we zijn zeer goed geholpen.
Previous
Next
We’d love to help

Appointment Form